Tidligere beboer dognbehandling

Ingen stress og regler i Alfas døgnbehandling

– Interview med beboer

Døgnbehandling er traditionelt fyldt med regler og påbud, men på Alfa Fredensborg er reglerne nærmest ikke eksisterende.

Det giver både en roligere behandling og gladere klienter. Samtidig erkender klienterne deres eget ansvar og alle de muligheder der er i, at være herre i eget liv

Døgnbehandling, der mindsker stress og skaber trivsel uden regler? Yes, den er god nok…

Jeg har prøvet så meget. Døgnbehandlinger, indlæggelser og mændenes hjem. Det er virkelig et held, at jeg sidder her i dag,” siger han ydmygt mens han kigger væk.

Han er tydeligvis ikke stolt af sin fortid. En barsk fortid, der startede med et liv som misbruger i en alder af bare 13 år. Siden da har livet primært bestået af overlevelæse, alkohol og stoffer.

Nu, 15 år senere, sidder han på Alfa Fredensborg for anden gang.

Han havde været i flere døgnbehandling for år tilbage – dengang hvor misbrugsbehandling var præget af belønningssystemer og skole-agtige regler om hvad, man måtte og ikke måtte.

Misbrugsbehandling uden regler

Så da jeg kom herop og de fortalte om det her nye Alfa uden regler, tænkte jeg bare fuuuck mand,” siger han smilende og fortsætter:

Jeg ville bare gerne være clean og på en døgnbehandling hvor jeg kendte reglerne. Men så sagde de, at det var et nyt Alfa og at der ikke var nogen regler,” siger han grinende.

Fri af misbrug og fokus på eget ansvar

Det nye Alfa – er Alfa Fredensborg efter indførelse af HB-modellen. (Heart and brain) Det er en model til misbrugsbehandling som pt kun bruges i døgnbehandlingen på Alfa Fredensborg afvænningscenter. En model, for døgnbehandling uden stress og regler!

Som al anden misbrugsbehandling er formålet at gøre misbrugeren fri af sit misbrug, men det er så også her lighederne stopper.

For HB-modellen skrider direkte imod de gængse misbrugsbehandlings-former med strike regler og pointsystemer med mere. Instedet skaber modellen fokus på eget ansvar og på at lære misbrugeren at takle stress og ubehagelige følelser.

Altså skabe et liv i ro og balance med den man er.

Tilbagefaldets ejermand

Misbruger eller ej, kan det være en stor udfordring for de fleste. Den eneste forskel på misbrugeres udfordringer er, at de har en meget uhensigtsmæssig måde at takle udfordringer, stress og ubehagelige følelser på.

Jeg ved jo godt, det er mit eget ansvar, når jeg tager et tilbagefald eller har gjort dumme ting. Det bare ikke sådan jeg plejer at tænke om det,” siger vores ven fra tidligere.

Den erkendelse er netop nemmere at opnå, når man indser, at regler eller ej, så er det en selv, der har ansvaret for sit liv.

Døgnbehandling – der er sjovt

At forstå hvad ens egent ansvar er og at man er den eneste der kan ændre sit liv, er da også en voldsom erkendelse, og især for én hvis misbrug stjal hans barndom.

Han blev både voksen tidligt samtidig med at han forblev et barn:
Der er punkter, hvor jeg slet ikke er voksen eller moden. Alt det med at jeg har ansvaret for mit liv, har jeg ikke tænkt særlig meget over tidligere.
Han forklarer desuden, at den mest skelsættende forskel på døgnbehandlingen uden regler og døgnbehandling andre steder er, at han føler, han må hvad han vil.

Derudover siger vores ven:
Her er meget roligt at være og vi har det også sjovt.

På Alfa Fredensborg døgnbehandling tilbydes beboerne da også alt muligt socialt der omfatter både fisketure, fodbold, mindfulness, yoga og saunagus.

Ingen stress og regler i Alfas dognbehandling fisketur

Kontakt os her

Vil du høre mere døgnbehandling?

Du er altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Telefonen er åben døgnet rundt, og kan altid sende os en besked her.