Indvielse af teambuildingbane

Indvielse af teambuildingbane

Teambuilding – nu en effektiv og vigtig del af misbrugsbehandling.

Vores nye teambuildingbane blev for nylig taget i brug, og flere beboere var rørte over, hvad øvelserne satte i gang hos dem hver især.

I starten var mange frustrerede over øvelserne, de skulle gennemføre, men efterhånden som de lærte at udvikle løsninger i fællesskab og at overtræde personlige grænse – kom smilet frem hos de fleste.

Uden at kende formålene med at indføre teambuilding i behandlingsprogrammet har beboerne næsten genfortalt disse med deres egne ord.

Flere har nævnt, at de har oplevet bedre mental og fysisk trivsel efter træningssessionen.

teambuilding i misbrugsbehandlingen

Deltagerne er blevet bedre til:

  • At samarbejde om løsninger med andre
  • At føle sig som en del af et fællesskab
  • At skabe tillid til andre og at slippe kontrollen
  • At tro på sig selv og at komme i mål

En beboer kom bl.a. stolt og glædestrålende forbi vores kontor for at bede om et diplom for træningssessionen og for at sige, at det var en af de bedste oplevelser i længere tid.

Han havde fået fornyet tro på sig selv og var bevæget over den positive gruppedynamik, som var opstået.

teambuilding i misbrugsbehandlingen

Teambuilding og misbrugsbehandling

Vi har fortsat høje forventninger til effekten af teambuildingbanen og forventer, at den i mange år vil give borgere tilknyttet Alfa-Fredensborg og AlfaRehab masser af succesoplevelser.

Og motivation for at nå deres mål om et stof- og alkoholfrit liv.

Mange tak til Nordea-fonden og Fogs Fond for at gøre realiseringen af projektet muligt.

Ildsjælen bag projektet og vores teambuildinginstruktør, der længe har kæmpet for at få teambuilding ind i misbrugsbehandlingen, glæder sig over den vellykkede indvielse af banen:

”Der skete en fantastisk forvandling under træningen fra at stå med en gruppe passive beboere, der ikke ønskede at deltage og som havde præstationsangst. Til en forandret gruppedynamik, hvor humøret steg i takt med, at opgaverne blev løst i fællesskab.

Rent kognitivt skete der noget med beboerne, idet succesoplevelserne gjorde dem til mere engagerede, omsorgsfulde og glade mennesker. Mennesker der nu er i stand at lægge egne begrænsninger til side for at løse opgaverne som gruppe.

Ved vores afsluttende evaluering på selve dagen fortalte flere, at de havde fået ny indsigt i sig selv og i livet, som de ikke til dagligt tænker over, samt ny tillid til dem selv og andre.”

teambuilding i misbrugsbehandlingen

Kontakt os her

Har du brug for hjælp til dig selv, eller en som står der nær?

Du er altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Telefonen er åben døgnet rundt, og kan altid sende os en besked her.